Info om fotokurs på Venabu Fjellhotell

19.04.2016 21:27
Litt generellt om våre helgekurs;
 
Fredag etter middag starter vi med teori og teknikk. Vi tar for oss innstillinger, og menyer som vil gi deg bedre kontroll på både eksponering, lysmåling, farger og fokus. Ved å bli bedre kjent med kamera vil du se at det gir deg nye muligheter til å være kreativ. Du vil få god hjelp til å finne frem innstillingene på ditt kamera. Forståelse for hvordan bruk av blenderåpning, lukkertid og ISO vil gi deg bedre kontroll på motivet er en viktig del av det vi ser på i løpet av fredags kvelden. Vi formaterer minnekortene og lader batteriene før lørdagens fotografering.
 
Lørdag starter vi etter felles frokost med bildekomposisjon og noen tips rundt det å utnytte lyset på best mulig måte. Både inne og ute vil du få tett oppfølgning og hjelp. Vi hygger oss ute på tur og nyter fjellet med stor variasjon i motiver. Tilbake på Venabu blir det innlasting av dagens fangst, utvelgelse og bildegjennomgang av oppgavebilder på storskjerm. Konstruktive tilbakemeldinger, råd og tips vil gi deg verdifull lærdom av både egne og andres bilder. Kvelden kan benyttes til bilderedigering eller utefotografering. Det kan også bli tid for en avslappende prat foran peisen i stuen.
 

Søndag ser vi på flere muligheter som finnes i et moderne digitalkamera, og praktiserer dette ute på tur. Gjennom teori og praktiske oppgaver vil alle lære nye innstillinger og se hvordan man kan ta kontroll over fotograferingen på en mer bevisst og kreativ måte. Det vil gi deg større fotoglede og bedre bilder. Kurset avsluttes med bildegjennomgang og personlige tilbakemeldinger, oppsummering og felles lunch.

Noen tanker...!

På alle kurs vil du lære hvordan du får et bevisst forhold til utnyttelse av lyset og eksponering med sikkert valg av ISO, lukkertid og blenderåpning. Du vil få størst utbytte av kurset om du har et speilrefleks- eller speilløst kamera, med både halvautomatiske- og manuelle innstillinger. Kompaktkamera med kun automatisk eksponering vil gi deg litt begrenset utbytte. Uansett nivå, kompetanse, eller utstyr, så er alle kurs beregnet på å gi deltagere bedre kontroll og forståelse for bruk av eget kamera og større glede av fotograferingen.

På kursene jeg har hatt siden 2003, har jeg hatt gleden av å bli kjent med veldig mange kreative og engasjerte fotoentusiaster. Det har blitt mange hyggelige fototurer både på Venabygdsfjellet, rundt Muen og andre flotte fjellområder, til Sollia, på seteren, rundt Ringebu og utallige andre spennende lokaliteter. Takk til alle som har deltatt på fotokurs og gjort min oppgave som kursleder til en stor glede og fornøyelse. Men som du sikkert vet blir man aldri ferdig utlært som fotograf. Derfor håper jeg å se deg tilbake på et nytt kurs igjen når det passer for deg! Vi er alltid klare for å ta deg godt i mot! 

Velkommen til fjells!

 
For mer informasjon om kursstedet, ta en tur til Venabus hjemmeside;www.venabu.no
 
Mange positive tilbakemeldinger;
 
«Takk for et innholdsrikt fotokurs med entusiastisk kursleder som gav oss 8 deltagere mye ny lærdom og tips for å kunne ta bedre bilder. Et kurs som gav økt kunnskap innen landskaps- og portrettfotografering samt grundig innføring i blits. Venabu Hotell med sine naturskjønne omgivelser er et ideelt sted for fotokurs – Anbefales til de som ønsker å bli bedre til å fotografere»   
Hilsen Erik
 
Lisbeth; Tusen takk for et utrolig morsomt og innholdsrikt kurs! Flotte turer, gode oppgaver, perfekt vær (!), super turguide, deilig mat, hyggelige folk og ikke minst enestående undervisning og tilbakemeldinger fra en aldri hvilende kursleder! ;-) I`ll be back!
 
Hei Olav
 
Jeg må takke tilbake for 5 hyggelige og utbytterike dager på Venabu. Jeg har sjelden eller aldri opplevd en så engasjert og motiverende kursleder som deg. Høy kvalitet på kurset og Venabu.
 
Nå er det opp til meg å praktisere det jeg har lært og bruke det supre kompendiet. Jeg hadde en fin tur med kona i Skåne. Tok noen ok bilder, ble ikke fristet til å knipse på auto:)
 
Skal ikke se bort fra at det blir flere kurs.
Hilsen Andreas.