Godox Blits-system

 

Det finnes i dag flere avanserte blitsløsninger som også er interessante for fotoentusiasten, men prisen er ofte nok til å skremme deg bort. Når du bruker en kraftigere blits som også er raskere klar til neste blink, vil du se at det gir deg nye muligheter. Vi deler blitser inn i 2 grupper; Blitser som er avhengig av strøm, og blitser som har en egen batteripakke. Det vil si at om du ikke alltid er inne eller i nærheten av en stikk-kontakt, vil en batteridrevet blits gi deg større frihet til å fotografere der du ønsker, ikke bare så langt som dine skjøtekabler tar deg!

Speedlight blitser drives med vanlige penlight batterier og fungerer greit i mindre rom, og når du ikke trenger så mye lys, eller rask gjenopplading. Men, det blir ofte mye skifting av batterier og med en begrenset styrke vil du oppdage at de har sine klare begrensninger.

Ser du etter et kompakt og lett blitssystem som gir deg 100 % frihet til å ta bilder hvor du selv ønsker, inne og ute, som kan brukes i kraftig solskinn, ikke koster en formue, som kan gi deg både normal og hurtig synkronisering, har full tilgang til softbokser, beatutdisher og alt annet lysformingsutstyr, - og er pålitelig?  Jeg har funnet løsningen; GODOX!

Godox blitser gir et fargekorrekt lys, uansett styrke, leveres med trådløs trigger som styrer alle justeringer av blitsen fra kamera, og et batteri som det virker som om aldri blir tomt! Det finnes også triggere som gir deg full TTL + High speed synkronisering opp til 1/8000 sek. Det betyr at du nå har et transportabelt studio i en kompakt og lett versjon. Jeg har brukt dette systemet en stund, og kan bare si en ting; Jeg er virkelig imponert og vet hva jeg nå kommer til å bruke fremover!

Fordelen med et lett blitsoppsett er mange og bør veie tungt hos de som stort sett bærer med seg sitt fotoutsyr på ryggen eller på skulderen! Dette systemet er ikke stort større, eller tyngre enn vanlige Speedlight blitser fra Nikon eller Canon, men gir for en rimelig penge utrolig mye mer blitsstyrke, fleksibilitet og kreativ frihet.

Fotograferer du bryllup, konfirmasjon, gruppebilder, portretter, eller bilder som krever en stabil og jevn belysning; Se på GODOX blitser og de muligheter dette systemet kan gi deg. Du vil garantert bli imponert og fornøyd. 

Her fra et bryllup i solskinn med hard belysning bakfra (motlys). Under et eiketre med blits i softboks kommer både forgrunnen med personene og bakgrunnen vakkert frem. Skulle jeg kun ha åpnet opp eksponeringen for ansiktene ville bakgrunnen bli alt for over-eksponert og utblåst. Blits er et enkelt valg som gir meg full kontroll, og det bildet jeg ønsker.

 Copyright Storm Photo

Dette "studioet" tok det meg maks 5 minutter å sette opp. En GODOX blits på et lampestativ til venstre for kamera. Med en softboks over blitshodet og trådløs trigger på kamera har jeg justert inn både styrke og plassering i løpet av meget kort tid. Enkelt og pålitelig utstyr er viktige faktorer for en fotograf som jobber på høygir med tidspress, og som ikke har tid eller råd til ting som ikke funker...!  

Eksponeringen er en blanding av rombelysningen som gir stemning, se på lampen bak, og blitsen som gir rent (riktig fargetemperatur uansett styrke!) og korrekt belysning av personene i forgrunnen. En problemfri tilværelse som gir fotografen full konsentrasjon om motivet. Prøv selv!

For mer info om Godox blitssystem. www.fotobag.no/no/godox/