Hva med et eget fotokurs for din Fotoklubb eller Fotogruppe?

Er du medlem av en fotoklubb eller fotogruppe på jobben eller andre steder og ønsker et eget kurs, så snekrer jeg et opplegg for dere. Ønsker dere besøk av undertegnede for en kurskveld, med foredrag om et spesielt tema innen digital fotografering, - eller generellt om fotomuligheter, så tar jeg på meg dette. 

Jeg lager gjerne en helg/ dag eller kveld med fotokurs, workshop med praktisk fotografering, eller foredrag og presentasjon om studiobelysning, bruk av ulike teknikker. Jeg holder kurs i bl. a. portett-/ modellfotografering, landskap/ naturfoto, makro, blits i studio eller ute etc, samt etterbehandling og bruk av Photoshop Elements. Har du andre ønsker - Kontakt meg!

Her er noen forslag av det jeg kan tilby;

  

Foto Safari i Oslo

Med 3 veldig ulike locations, tett på hverandre i hjertet av Oslo er en Foto Safari en hel formiddags praktisk workshop med både foto teori og praktiske utfordringer. Vi starter på Aker Brygge hvor vi arbeider med spennende moderne motiver innen arkitektur og skulptur. Linjer og vann, båter og mennesker. Med nye Tjuvholmen, Astrup Fearnleys Museet og mange kreative bygninger  er det kommet utrolig mange flotte motiver og utfordringer. Det blir tid til en lunch på Aker Brygge før vi vandrer til neste location.

På Akershus Festning er vi plutselig 100 år tilbake i tid og både bebyggelse og landskap er helt ulikt det strømlinjeformede vi så på Aker brygge. På festningen blir det nye motiver som skal festes til minnekortene og vi arbeider med kreativ eksponering for å få frem ulike effekter i bildene.  Vi vil her også se på hvordan vi kan fotografere portrett på location både med tanke på bakgrunner, og også bruke av dagslys og blits. Det blir både nærbilder og større bilder av byen og detaljer på festningens mange gamle bygninger. Vi blir på Akershus Festning til vi har fått løst våre fotografiske oppgaver!

Siste location på denne safarien ligger 10 minutters rolig gange unna. Den Norske Opera er blitt vår nye turistseverdighet nr. 1. Hvordan kan vi som fotografer få frem mer kreative løsninger enn den vanlige turist. Det blir litt teori og teknikk før vi går i gang med motivjakten. Linjer, refleksjoner, perspektiv, proporsjoner, høy- og lav vinkel, detaljer både ute og inne er aktuelle for oss! Vi får også tid til å ta dramatiske bilder av Oslos nye "Skyline" samt bilder med stativ av trafikken i Bjørvika denne ettermiddagen. 

Oppfølgning kan evnt. være; Vi møtes igjen etter en ukes tid - dato bestemmes senere - og da er det tid for å se på hva som den enkelte har fått med seg at fantasifulle bilder. Det vil bli personlig tilbakemeldinger og litt repetisjon av de hovedpunkter vi tok for oss på denne rundturen. Oppgavebesvarelser vil gi god mulighet for å lære mer om å utnytte eget kamera og bli mer effektiv i å finne gode motiver.

 

  

Landskaps Fotografering

Bli med på et fotokurs og bli en bedre Landskapsfotograf! Våren er en flott tid for å ta turen ut og se på hva som kan fanges av spennende landskapsmotiver. Som et helgekurs vil vi møtes på fredag kveld for å gå igjennom litt teknikk og teori samt se på bildekomposisjon og bruk av forskjellig utstyr. Lørdagen blir tilbrakt ute på fototur og vi får god tid sammen til å se på både små og store landskap. Søndag blir det bildegjennomgang. Varigheten av dette kurset kan evnt. justeres etter hva som er mest praktisk for deg/ dere!

Landskapsmotiv er blant de mest populære motiver som fotografer søker, men resultatene er kanskje ikke alltid de mest spennende. Hva bør du se etter og tenke på når du er ute med ditt kamera på motivjakt? Vi lærer om bruk av lyset på ulike måter, eksponering og hvitbalanse, fokusering og valg av utsnitt og fotograferingsvinkel. Lørdagsturen blir ikke veldig slitsom og lang, - og vi skal ikke gå verken fort eller på vanskelige steder. Vi nyter dagen i vårt eget tempo! Det blir oppgaver underveis som skal løses.

Søndag møtes vi for å gå igjennom de bilder som dere har plukket ut og ønsker å få tilbakemelding på. Du vil få lærerrike tilbakemeldinger på dine bilder og vil også lære mye av å se hva andre har fotografert på samme tur. Vi vil også se litt på etterbehandling av bilder, justeringer og muligheter i redigeringen. Vi vil bruke programmet Adobe Photoshop Elements.

 

  

Modell-/ Portrett fotografering

Hva kreves av deg som fotograf for å få frem det beste i din modell? Hvordan kan du bli mer bevisst på hvilke kriterier som er viktige å tenke på for å kunne utnytte både lys og kamera på best mulig måte? Vi går igjennom en rekke faktorer som du bør ha kontroll på før du spør noen om å være modell for deg. Det viktigste er nok at den personen du skal fotografere stoler på deg og din faglige kunnskap. Du formidler trygghet og det igjen gjør at modellen slapper av og bildene vil bli bra! Vi vil se på hva som gjør at profesjonelle fotografer får andre bilder enn den vanlige fotoamatøren...! Hva kan vi lære av de gamle mestererne? Og hva kan vi lære av moderne teknikk og kamerainnstillinger? Kunnskap om lyset vil alltid være et hovedpunkt.

Portrett/ modell-fotografering kan være en ett kveldsforedrag med noen enkle demonstrasjoner, - eller en workshop over 2 ganger. Første kveld/ dag hvor vi tar for oss teori og teknikk, samt bruk av blits med praktisk fotografering. Vi kan også være ute hvis vi har dagslys. Neste gang vi samles vil vi gå igjennom bilder og se på oppgaveløsninger. Ved å kunne se hvordan teori og praktisk fotografering er anvendt vil 2 samlinger bli med mer "hands on" enn kun en ett.

 

  

Grunnkurs i Fotografering, 4 samlinger

Dette kursopplegget er det jeg kjører oftest og jeg ser at det fungerer som et springbrett for de som ønsker å få bedre kontroll på kamera og selv ta styring på både eksponering, fokusering, hvitbalanse mm. Her tar vi for oss kamerainnstillinger og menyer grundig og effektivt slik at alle blir godt kjent med eget utstyr. Kreativitet og komposisjon, står selvfølgelig også på programmet, samt etterbehandling og arbeidsflyt. Hva bør du vite om redigering, organisering, manipulering etc. Kurset er på 4 kvelder, og det kan være 1-2 uker mellom hver gang. På den måten vil det bli nok tid for alle deltagere å fotografere de oppgavene som gis etter hver kurskveld. Bildegjennomgang og personlig tilbakemelding er viktig for å kunne sette teori og teknikk inn i praktisk bildeforståelse. Jeg kommer gjerne dit du og dine kolleger holder hus, på jobben eller privat, eller i en fotoklubb.

Jeg holder også tilsvarende opplegg med 4 samlinger som et Videregående Fotokurs

Vi vil se  på mer avanserte innstillinger som ikke er så vanlig å bruke. Det vil bli demonstrasjon av forskjellige teknikker som HDR, Bracketing av hvitbalanse, eksponering og fokusering, samt kreativ bruk av blits og andre lyskilder, ute og inne. Hovedfokus vil ligge på forståelsen for hvordan kamera kan brukes som et kreativt verktøy til å formidle et budskap. Du vil få oppgaver som setter deg på prøve både teknisk og praktisk. Visuell kommunikasjon og bildetolkning er viktige stikkord når vi går igjennom oppgaveløsninger. Vi vil også se på teknisk fotografering med ulike eksperimenter med røyk, ild og ulike væsker. Dette kurset krever at man har gått grunnkurset først. Det blir gitt oppgaver til alle samlinger, hver eller annenhver uke.

Bildebehandling - Organisering - Redigering - Manipulering  

Dette kurset går over 4 kvelder og vi blir godt kjent med alle sider av etterbehandling av digitale bilder. Når du har fotografert dine bilder så er det fremdeles mange muligheter igjen  som du bør kjenne til. Ved å organisere bildene i mapper, gi de søkeord og informasjon kan du senere enkelt å finne de igjen. Vi vil gjennomgå alle sider ved det som kalles arbeidsflyt i redigeringen. Fra innlasting og backup, til organisering og strukturering i et system som er greit å holde orden på, - til redigering og manipulering. Mulighetene er uendelige.

Vi bruker Adobe Elements

Elements gir deg mange av de samme verktøyene som du ellers må betale mye mer for i det profesjonelle programmet Photoshop CC. I tillegg finnes det i Elements også et utall kreative løsninger som lager album, kalendre, fotobøker, takkekort, collager, lysbildeshow med lyd, med mer.

Organiser dine bilder slik at du lett kan finne de igjen. Organizer kjenner gjen personer du har fotografert. Album og mapper holder orden på alle dine minner og gir deg lett og hurtig tilgang til bildene. Med søkeord kan du finne bilder fra ulike mapper.

Redigering gjøres enkelt på bildene, legg på effekter eller fiks ting som du vil fjerne i bildet. Vi vil ta for oss grunnleggende redigering, men også se på mer avanserte metoder som bruk av lag og lagmasker. Her kan du lage personlige og morsomme bilder som garantert vil vekke oppsikt! Klargjør bilder for print, e-post, Photo mail, eller DVD brenning med mer.

Kurset går over 4 kvelder og tar for seg oppbyggingen av redigeringsprogrammet og hva du kan gjøre med dine bilder for å få frem det som ligger i bildefilen. Vi arbeider med samme bilde og går sakte frem slik at alle henger med og kan gjenta stegene senere på egne bilder. Du får også teknisk pdf av meg etter hver kurskveld, hvor alt er nøyaktig forklart med illustrasjoner som viser fremdriften til ferdig resultat.

Det er nødvendig at alle har egen pc/ Mac med Elements lastet ned. Den finnes som en gratis prøveversjon, som du selv kan velge å beholde, - eller slette etter kurset. Programmet koster ca. kr. 800,-

Programmet kan lastes ned som en gratis 30-dagers prøveversjon.

Adobe Elements Download;

helpx.adobe.com/photoshop-elements/kb/photoshop-elements-downloads.html

 

Jeg håper å se deg på et fotokurs!

Kontakt meg for mer informasjon, eller spørsmål rundt kursopplegg.

Hilsen fotograf Olav Erik Storm