Portrett-workshop med Odalen Fotoklubb

18.10.2016 19:57

En entusiastisk og engasjert gruppe deltagere fra Odalen Fotoklubb har helgen 15-16 oktober fått innføring i ulike sider som er viktig å kjenne til for en portrettfotograf. Vi har sett på grunnleggende kamerainnstillinger og hvordan vi kan utnytte både eksponering og optikk, stativ og blits, - på en god måte. Med teknisk gjennomgang inne, før varm lunch og så ut til demonstrasjon og praktisk fotografering med oppgaver. 

To flotte og samarbeidsvillige modeller har vi hatt til rådighet og det har blitt mange ulike poseringer i området rundt Slåstad grendeskole som har vært vår base for helgen. Oppmerksomhet og bevissthet på bruk av dagslyset har vært fokus på lørdag og bruk av blits har vært søndagens utfordring. For mange er bruk av blits som en kreativ lyskilde nytt, og det betyr at man må trene på å få til balansen mellom dagslys og blitslyset. Det å bli bevisst på hvordan man kan utnyte ulike lyskilder sammen, gjør at man kan ta orioginale og utradisjonelle bilder.

Et annet punkt er også hvordan man behandler modellen og hva som skal til for å få en god kjemi mellom modell og fotograf, - noe som er viktig om man vil ha gode bilder! 

Alle har vist bilder på storskjerm og fått personlige og konstruktive tilbakemeldinger som man kan tenke på ved videre arbeid. Fotografering er et fag som må holdes ved like ved at man praktiserer og bruker kamera så ofte man har anledning. Helgen ble godt utnyttet og mange flotte bilder er festet til minnekortene. 

Jeg er imponert over fotogleden, det gode miljøet og humoren i klubben, - og er glad for å kunne være med dere denne helgen og forhåpentligvis bidratt til å øke kunnskapen rundt fotografering av portrett! 

Takk for meg og for veldg hyggelig samvær!

Hilsen OLAV

PS; Kanskje sees vi på et annet fotokurs.

Det er bare å kontakte meg for mer informasjon.