Kamera sekk

28.11.2017 21:27

Det finnes et utall kameravesker og bærebager som du kan skreddersy for akkurat ditt kamera, objektiver, blits etc. Hva bør du se etter når du skal skaffe deg en fotosekk? Det er viktig at du finner en løsning som beskytter kamerautstyret, samtidig som det er lett, hurtig å ta kamera ut og inn. Det finnes ryggsekker som kan åpnes fra forsiden, - eller fra baksiden. Det finnes kamera sekker som har 2 etasjer med plass for fotoutstyr i bunn, og rom for matpakke, ekstra utsyr etc på toppen. Tenk på at du skal kunne bære sekken med litt vekt, kanskje en hel dag. En skulderbag med en stropp egner seg ikke så godt for lenger turer og litt mer vekt enn kun et lite kamera. Selv foretrekker jeg en ryggsekk, som er god å bære. Det er viktig at stropper er gode og brede + at du har mulighet for å bruke hoftestropper og bryst-stropper som kan klipses sammen. Det gjør transport mye enklere. Ikke kjøp en sekk som allerede i dag er litt liten. Du vil garantert få mere fotodingser som du skal få plass til etter hvert. Da er det greit å ha ekstra lommer, både på ut-og inn-siden av bagen.

 

Think Tank er en røff og tøff skulderveske for deg med et speilløst systemkamera, 2 objektiver og litt ekstra utstyr. Tåler mye og er lett å åpne og lukke. Trekker ikke oppmerksomhet som en "fotobag" - som betyr at man kan arbeide diske og uforstyrret. Egner seg til gate- og reisefotografen.

 

Lowepro ryggsekk med rom for speilreflekskamera og ekstra utstyr, stativ på utsiden etc. Meget gode båderemmer og festemuligheter. Anbefalles til fotokurs på fjellet hvor du kan ha med deg både fotoutstyret og litt ekstra, mat etc. Lett å bære hele dagen, inngang fra baksiden.

 

Lowepro Pro Runner, romslig ryggsekk med god plass til kamera og 4-5 objektiver. Du får også med deg lap-top eller nettbrett, ekstra utsyr i lommer etc. Åpnes i front og har gode bæreremmer og klips både rundt livet og foran brystet for bedre bære bærekomfort. Anbefalles.

 

Mindshift Horizon Thaoe med rompetaske til fotoutstyret, og mye plass til ekstra turutstyr etc. Tasken kan stikkes inn i sekken og gir en god beskyttelse og bærevennlighet. Stativet går i egen stropp på utsiden. Her er det også plass til lap-top etc. Meget god sekk.

 

Manfrotto trillebag er en solid og romslig kamerakoffert. Denne egner seg som location koffert og er meget beveglig så lenge du har et plant underlag, inne eller ute. Dette er ikke den beste bæreløsninmgen for å ta med seg fotoutstyr på tur i fjellet eller på steder hvor du må klatre eller hoppe fra stein til stein. Skal du på fly, - sjekk størrelsen på kofferten før du tar den med som hånd baggasje (carry-on).

 

Lykke til med valg av kamera bag!