Fototreffet 2018

19.11.2018 16:26

Fototreffet på Venabu Fjellhotell har siden starten i 2008 blitt en viktig begivenhet for mange fotoentusiaster. I over 10 år har vi hatt gleden av å samles til en 4 dagers workshop i høstfjellet hver september. Med bildevisning, inspirasjonsforedrag, og hyggelige turer ut i et flott naturområde har Fototreffet blitt et arrangement man ikke ønsker å gå glipp av. 

 

Årets Fototreff har gått inn i historien som nok et vellykket arrangement og takk til våre fantastiske deltagere sitter vi tilbake med mange flotte opplevelser. Med supert høstvær, flotte farger og spennende lys har vi hatt gleden av å kunne fotografere i både Rondane Nasjonalpark og på Venabygdsfjellet. To forskjellige lokasjoner med ulike utfordringer og fotomotiv. Det gav oss en fin bredde for årets fotoutstilling. 

Torsdag kveld etter felles middag i spisesalen og gjensyn av mange kjente og kjære i fotofamilien, samt hyggelige nye bekjentskaper. Presentasjoner og bildeforedrag setter Fototreffet i gang. Vi avslutter med velkomstdrink og sosialisering i stuen.

Fredag er vi raskt i gang og 2 stk. minibusser lastes opp før avreise til Rondane og Dørålen. Vi begynner nå å bli kjent i dette området, og motivene står omtrent i kø for den våkne fotograf. Utrolige farger, fantastisk lys og en fjellvegg i bakgrunnen med årets første snødryss, gjorde opplevelsen komplett. Vi tilbringer hele formiddagen ute i dette landskapet og med god tid, og matpakke i sekken får vi tid til å finne de beste stedene for kreativtive bilder. Retur via Sohlbergplassen hører med og etter innlasting og utvelgelse, en velfortjent middag på Venabu. Om kvelden; Bildegjennomgang og konstruktive tilbakemeldinger er en viktig del av det å vokse som fotograf og bli mer bevisst på de punkter som kan finpusses. Kvelden avsluttes med imponerende bildespill.

 

Lørdag tar vi en liten gjennomgang av teknikk og arbeidsflyt før turen går ut igjen, denne gangen til vårt vakre nærområde rundt Muen. Fredagens tema var de store landskap - lørdagens tema var de små. Våre deltagere behersker begge deler og går ut med entusiasme og pågangsmot! Tradisjonen tro blir lunchen servert ved Venabu og både grillmat, kjøtt og fisk, salat, kaker og kaffe eller annen varm drikke gjorde oss klare for en lang dags ferd mot natt og en fotoutstilling.

Lørdag kveld er det mye som skjer i underetasjen på Venabu. Det redigeres, og printes, monteres og velges ut best mulig plassering av eget bilde på veggen i vårt galleri. Mange flotte bilder, god bredde og variasjon, mye originalt og spennende å se. Kvelden / natten avsluttes med nattmat!

Søndag er siste dag og etter avstemming, og bildegjennomgang av utstillingsbildene blir det nytt tekniksk innslag. Denne gangen om bruk av blits og de muligheter som ligger i denne formen for belysning. Høydepunktet søndag blir selvfølgelig opptelling og utdeling av premier til de bildene som har fått flest stemmer. Fine premier fra vår kjære sponsor Scandinavian Photo får nye eiere! Fototreffet avsluttes med en video signert vår utrettelig redaktør i VRK (Venabu Rikskringkasting!). 

4 dager med fotofamilien er over for denne gang. Det er like hyggelig hver gang og vi ser nå nok engang frem til å samles i 2019. Dato for Treffet blir; 12- 15 september. Har du lyst til å vær med? Sett ditt navn på vår liste for å reservere plass. Det er det faktisk flere som  har gjort allerede. Vi setter som vanlig strek på 30 stk.

Takk igjen til alle som var med oss i år og som har gjort dette til en stor opplevelse og et hyggelig minne!

Vi sees i 2019!

Hilsen Jørn, Erik og Olav

 

Du kan også lese mer om Fototreffet på denne nettsiden:

fototreffet-pa-venabu.webnode.com/