Fototreffet 2017

04.11.2017 10:50

  

Fototreffet 2017 er nå avsluttet og etter 5 dager sitter vi tilbake med veldig mange gode minner og flotte bilder på minnekortene. Årets Fototreff var det 10-ende i rekken og siden 2008 har vi hatt gleden av å samle vår fotofamilie på Venabu Fjellhotell hver september. Det har blitt en institusjon og tradisjon som vi gleder oss til hele året. Årets Treff var en dag lenger enn vanlig, som ble utnyttet ute på location. Den ble godt brukt i Rondane Nasjonalpark med fantastiske fjellformasjoner, glødende høstfarger og vakre innsjøer. Naturinntrykket ble så sterkt at man nesten glemmer å ta bilder, men må bare sette deg ned og ta det hele inn. Med skiftende lys, og værforhold ble landskapet belyst som av en lysmester. Ved å sette opp staitivet og rette kamera mot fjellene kunne man ta 20 ulike belysninger i løpet av 10 minutter...! Fantastisk spennende og morsomt. Vi var maksimalt heldige med både været, lyset og høstfargene.

 

Fredag ble området inne ved Muvatn og Flåtjønn vår location. Her er et fjellområde med mange interessant motiver og spennende historie. Vi gikk inn til noen dyregraver i Bånskaret som fremdeles er veldig godt bevarte. Her møter vi en fangsmetode som er flere tusen år gammel. Fredag etter lunch er det tid for bildevisning fra 2 dager ute på tur, og alle viser 2 bilder hver. Med konstruktive tilbakemeldinger lærer man av både egne og andre deltageres bilder. For oss som leder denne workshopen er det viktig å kunne bidra med tilbakemeldinger som ser på både tekniske - og komposisjonsmessige sider ved bildene. Årtes Fototreff hadde også denne fredagen en premiere; Bildevisning under stjernene! "Venabu Walk In" ...inspirert av Amerikansk Drive in. Her kunne våre deltagere og alle hotellets gjester hygge seg utendørs med flotte bilder, og video, samt et profft lydanlegg. Til og med nordlyset var synlig denne magiske kvelden. Dette har vært en vill ide for oss lenge - men nå ble den virkelighet, - og det skal den få bli også på nye Fototreff fremover!

 

Lørdag gikk turen opp bak Muen og til Mubekken som renner i små stryk og fossefall nord for Muen. Med god plass til å finne sin egen lille foss ble denne formiddagen godt brukt av alle. Det ble deretter servert flott lunch utenfor Venabu med grilmat, salat, kjøtt og fisk, kaker og kaffe. Også en av Treffets faste tradisjoner som alle setter stor pris på. Resten av lørdagen gikk med til å velge ut, printe og montere vår fotoutstilling. Dette er en viktig del av Fototreffet; Bilder fra ide til ferdig utstilling på vegg i vårt galleri. Mange flotte bilder kom etterhvert opp på veggen og med nattmat og mye moro går timene fort, spesielt etter midnatt. Bra innsats og hjelp fra vår superprinter Erik gjør at alle får med seg en ekstra kopi på utstillingsbildet med hjem. Ut i de små timer kommer en variert og allsidig utstilling opp i galleriet.

 

Søndagen skal det stemmes over de bildene man liker best. Dette er ikke ment som en rangering av arbeidet som er lagt ned, - kun som en uhøytidelig måte å kunne få dele ut noen premier som vi har vært så heldige å få fra Scandinavian Photo. Søndagen blir det også tid til å trekke frem noen av våre deltagere. Familien Høvik fra Nannnestad har helt fra 2008 kommet opp til Venabu og deltatt på alle våre 10 Fototreff. Tusen takk for deltagelsen og for alle gode minner som vi har sammen.  Med Fotorefftes Æres Diplom i glass og ramme takker vi Edvard, Randi og Tove for lang og tro deltagelse på Venabu, - og ønsker velkommen tilbake til nye 10 år med Fototreff!

 

Fototreffet på Venabu har for Jørn, Erik og undertegnede blitt en viktig del av fotoåret og vi gleder oss over alle hyggelige tilbakemeldinger, både muntlig og skriftelig. Å se smil, og høre latter og hyggelig prating ved måltider og ute på fototurer er det som driver oss til å fortsette denne tradisjonen. Tusen takk til alle som deltok på årets Fototreff. Vi setter stor pris på fotofamilen vår og føler at disse Treffene betyr mye mer enn bare det rent faglige. Vi ser frem til mange nye Fototreff og vil om ikke så lenge samles oss for å legge planer for neste år. 

Velkommen til Fototreffet 2018. 

Med fotografisk hilsen fra

Jørn, Erik og Olav