Fototreffet 2016

03.11.2017 19:03

På veiene av fotografene Jørn Areklett Omre, Erik Damsgaard og Olav Erik Storm takker vi alle som deltok på årets Fototreff! Fotofamiliens samlinger i september er et høydepunkt for oss. Med mange tidligere og noen nye ansikter har Fototreffet nå markert seg som en viktig faglig og sosial "happening". Dette var den 9-ende gangen vi har avholdt Treffet og vi ser nå frem mot vårt 10-års jubileum.

Tanken rundt Fototreffet er først og fremst å spre fotoglede med både inspirasjon og informasjon. Fotoglede leder også til en fotoutstilling, som tar oss fra ide, til fotografering ute på location, bearbeidelse og redigering, til printing og montering, - før bildet ender på galleriveggen.

Denne prosessen fra ide til ferdig utstilling tror jeg er noe vi er ganske alene om å kunne tilby våre fotoworkshop deltagere.

 

I år som tidligere startet vi på torsdag kveld med introduksjon og inspirasjon, samt hyggelig samvær foran peisen i stuen. Det er alltid god stemning og mye latter og godt humør når man møter igjen kjente. Gjennom fredag og lørdag byr Treffet på inspirasjonsforedrag, informasjon om teknikk og fototeori, flotte fototurer ut i et vakkert og variert høstlandskap på 1000 meters høyde, bildevisning med konstruktive kommentarer og tilbakemeldinger, samt gjennomføring av en fotoutstilling med 30 bilder montert på capa, og nøyaktig linet opp på vår gallerivegg. I tillegg har vi vår egen stil med fast morgenhilsen og video-innslag som bidrar til å sette en humoristisk og uhøytidelig tone. Fotografering skal være gøy - og det tror jeg de fleste føler når man er deltager på Fototreffet. 

Fantastisk lunch med grilling og greier...ute i det fri ved vannet nedenfor Venbu på lørdag, bidrar i stor grad til å lodde stemningen og det gode humøret! Mange benytter allerede nå anledningen til å reservere plass for kommende Treff! Dette er noe som har blitt en tradisjon - og som man ikke vil gå glipp av. Da gjelder det å være tidlig ute med å sette seg opp på deltagerlisten.

Søndagen bød på avstemming av beste bilde, en runde med tilbakemeldinger på utstillingsbildene, - en titt inn i krystallkulken for å se på ny teknikk og utvikling innen fotofaget, samt premieutdeling og avslutning med eget videoinnslag. Alt i alt en meget begivenhetsrik langhelg, mange fornøyde fotografer og mange gode klemmer før avreise. 

 

Vi gleder oss til å se dere alle på vårt 10-års jubileum i 2017.

Med fotografisk hilsen fra

Jørn, Erik og Olav & vertskapet på Venabu Fjellhotell