Fotokurs på Venabu i 2024..!

08.12.2023 11:26

Fotokursene på Venabu har siden starten i 2003, blitt en viktig del av kalenderåret til veldig mange fotoentusiaster.  Ved å delta på et fotokurs vil du se at det er mye du får i tillegg til ny kunnskap om ditt kamera. Venabu er et sted det er lett å bli glad i. Familiedrevet hotell siden 50-årene med stor vekt på tradisoner og kultur. Fantastisk kjøkken, hyggelige stuer, gode senger, og ikke minst, fantastisk natur og turmuligheter rett utenfor stuedøren. 

Fotokursene har i løpet av over 20 år blitt en viktig del av Venabus profil. Se også Venabu nettside;  https://venabu.no/project/fotokurs/

Velg det kurset du synes passer best for deg!

  • Makrofotografering - Grunnkurs 28-30. juni
  • Sommerkurs - 5 dager med foto 1-5. juli
  • Portrett og landskap - Grunnkurs 16-18. august
  • Mellom 2 årstider - Videregående 1-3. november

Kurs i makro-fotografering 

Opplev hvordan små motiver kan gi deg store opplevelser. Makrofotografering åpner en ny og spennende verden. På kurset får du hjelp til å utnytte kamera for nye blinkskudd.

 Små motiver står i fokus når vi treffes siste helgen i juni for å bli bedre til å fotografere makrobilder. Kurset gir deg  innføring i eksponering og kamerakontroll, i tillegg til forståelse for motivvalg, komposisjon og hva som skaper spennende nærbilder. Kurset er beregnet på alle som ønsker å få bedre kontroll på fotografering, spesielt av små detaljer. Bli mer oppmerksom på blomster, planter og insekter. Se hvordan du kan lage flotte bilder av noen vanndråper, et enkelt strå, en blomst eller noe annet du oppdager på din vei. Lær hvordan du kan bruke lyset til å skape stemning og liv i bildet. Fyll minnekortet med nye og spennende bilder som skiller seg ut.

Kurset er basert på å gi deltagerne god teknisk kjennskap til eget kamera, forståelse for bildekomposisjon, samt kunnskap om utnyttelse av lys. Med en blanding av teori og praktisk fotografering lærer vi å bli mer oppmerksom på hva som skal til for å ta bedre bilder. Du vil lære fordelene du får når du selv kontrollerer blenderåpning, lukkertid og ISO.  Få full kontroll på dybdeskarphet og fokus. Det blir bildegjennomgang med konstruktive tilbakemeldinger, og gode muligheter til å praktisere det tekniske vi har lært med personlig oppfølging både ute og inne. 

Husk at det du lærer på et makrokurs også kan brukes på andre typer motiv, ikke kun på de små og nære!

Opphold Venabu Fjellhotell, helpensjon fra fredag middag til søndag lunch + kursavgift Kr. 5.650,-

Ta kontakt for mer info om kurset og påmelding.

Sommerkurs i fotografering 

Fotograf Olav Erik Storm tar deg med på 5 kreative fotodager med ett nytt tema hver dag. Det blir utflukter til spennende lokaliteter, personlig oppfølgning inne og ute, ny inspirasjon og fotoglede.

Dette kurset er sommerens høydepunkt og beregnet på alle fotoentusiaster som ønsker å bli en bedre fotograf, og få større glede av både kamera og utnyttelse av motivene. Vi går igjennom teknikk og fototeori, bildekomposisjon, fokusering og hvitbalanse, valg av filformat, og mange andre viktige innstillinger. Ute på tur, får du mulighet til å praktisere det vi har snakket om, og med personlig oppfølgning og hjelp, finner du frem til hvordan du kan feste nye blinkskudd til minnekortet.
Som kursdeltager vil du lære å finne motiver og å ta bilder på en kreativ og bevisst måte. Du vil også lære å bruke blenderåpning, lukkertid og ISO for å få god kontroll på eksponering, og det uttrykket du ønsker å få frem i bildet. Du vil fort se at kamera gir deg mange nye kreative muligheter til å ta bilder på din egen måte.

Sommerkurset er temabasert med ett hovedtema hver dag. Kurset vil gi deltagerne god kjennskap til eget kamera, kunnskap om bilde-komposisjon, samt ny inspirasjon til å bli en kreativ fotograf.  Vi kommer til å besøke mange flotte steder og du vil oppleve både høyfjell og bygdemiljø på begge sider av Venabygdsfjellet. Vi vil også bruke tid til bildebehandling og redigering, og se på noen av de muligheter som ligger i etterbehandlingen. Bildet er ikke ferdig når du har trykket på utløseren, - men etter at du har behandlet det i et bilderedigerings program og gitt det ditt personlige uttrykk!

Kursdager starter med en gjennomgang av dagens tema, før vi reiser ut til en valgt location. Det blir oppgaver som skal løses, og tilbake på Venabu blir det bildegjennomgang fra dagens fotografering. Et utvalg bilder vises på storskjerm, og du får konstruktive og lærerike tilbakemeldinger. Dette er en glimrende måte å lære fotografering på, både gjennom tilbakemeldinger på egne bilder, men også ved å se hva, og hvordan andre har fotografert på samme sted.

Program for uken (med rom for mindre endringer) kan se slik ut;

Mandag etter felles lunch blir vi bedre kjent med hverandre og med kamera! Vi ser på en del teori og kamerateknikk, ulike kameratyper og formater, og ser på viktige innstillinger i menyen. Hva bør du å justere selv - og hva kan du overlate til ditt kamera? Alle får hjelp og god tid til å bli bedre kjent med eget kamera. Etter felles middag praktiserer vi ny lærdom både inne og ute.

Tirsdag etter en runde med gjennomgang av dagens tema, reiser vi ut til Lykkja, Venabus egen seter. Det blir fokus på bl.a. makro, nærbilder/ detaljer. Seteren ligger fantastisk til med blomsterenger på alle sider. Det går også rideturer til seteren og det gir oss nye motiver å trene på. Vi nyter dagen og får servert tradisjonell seterlunch med rømmegrøt og rømmevafler. På kvelden blir bildegjennomgang på Venabu og hyggelig middag på hotellet.

Onsdag; Innføring i nytt tema. Fotografering av gammelt bygdemiljø tar oss østover til Sollia og Atnbrua. Dette er et gammelt sagbruk, med fosser og spennende motiver. Sollia kirke fra barokktiden er vårt neste stopp. Her finnes flotte motiv og nye utfordringer for den kreative fotograf. Vi tilpasser dagen slik at vi kan få god tid ute i landskapet. Vi tar lunchen ute, og reiser også opp til Øvregardsseter med over 100 geiter! Dette er for mange et høydepinkt med små geitekillinger som er veldig glad i å kose...!  Etter noen timer returnerer vi til Venabu for Norsk Matbord; En gastronomisk opplevelse i seg selv! Gled deg!

Torsdag. Venabygdsfjellet kaller på oss, og vi skal ut på fjelltur. En dag med fottur i fjellet og varierte landskaps- motiver venter oss. Vi nyter formiddagen ute, og koser oss med kaffe på bålet og mange flotte fjell-motiver. Tilbake på Venabu blir det middag og bildegjennomgang. Vi vil etter middag se på redigering av bilder, behandling av råfiler, og grunnleggende bildebehandling. Med noen enkle grep vil du fort se hvordan du kan få mer ut av dine bilder.

Fredag er det portrett-fotografering som står på programmet og vi lærer hvordan du kan ta gode bilder ved hjelp av riktig teknikk. Hvordan få folk til å slappe av foran kamera, hvor er det best å fotografere, hva med lyset, og må modellen smile på bildet...? Det blir praktisk fotografering, og mange tips og triks som kan gi deg bedre bilder og portretter av venner og familie. Vi avslutter med oppsummering og felles lunch på Venabu.

Mange spennende turer, felles måltider på hotellet og ute i landskapet, god tid til samvær med likesinnede, gjør at sommerkurset over 5 dager alltid blir ekstra hyggelig og sosialt. Mange av våre tidligere deltagere kommer tilbake flere ganger for å delta på sommerkurset, årets fotografiske høydepunkt! Vi tilpasser programmet og dagene etter forholdene, vær og vind, og spesielle ønsker. Det blir garantert mange nye opplevelser å se frem til.

Opphold Venabu Fjellhotell, helpensjon fra fredag middag til søndag lunch + kursavgift Kr. 9.250,-

Ta kontakt for mer info om kurset og påmelding.

Landskaps- og portrett fotografering 16-18. august 2024
Augustkurset vil ta for seg viktig kunnskap om fotografering. Du vil lære å stille inn kamera slik at du kan få best mulig utbytte av lyset og motivet. Det blir gjennomgang  av teknikk inne og praktisk fotografering ute, tett oppfølgning og du får god hjelp til  finne frem på eget kamera. Med ny kunnskap og inspirasjon vil du få større fotoglede, og ta bedre bilder. På kurset vil du lære å bruke kamera som et kreativt redskap, med bevisst forhold til ISO, lukkertid og blenderåpning. Med bildeeksempler og praktisk trening vil dette åpne nye muligheter til å få mer ut av motivene. Vi deler helgen i to, og arbeider med natur og landskap på lørdag, og portrett på søndag.
Denne helgen vil vi også lære om fotografering av mennesker, familier,  portretter mm.  Hvordan kan du kan utnytte både lyset og miljøet til å få frem gode komposisjoner og uttrykk på dine modeller? Vi skal se på bruk av både dagslys og blits, hver for seg eller sammen. Hvordan kan du få proffe bilder av mennesker, finne spennende lokasjoner, få modellen til å slappe av, og utnytte kamera og objektiv best mulig? Her vil du lære nye triks som kan gi deg originale og flotte bilder. Vi vil også se på bildebehandling og hvordan du kan bruke filformatet på en best mulig måte.
Kr. 5.650,- pr. pers. i dobbeltrom. inkl. kursavgift

 

Landskaps- og portrett fotografering 16-18. august 2024

Augustkurset vil ta for seg viktig kunnskap om fotografering. Du vil lære å stille inn kamera slik at du kan få best mulig utbytte av lyset og motivet. Det blir gjennomgang  av teknikk inne og praktisk fotografering ute, tett oppfølgning og du får god hjelp til  finne frem på eget kamera. Med ny kunnskap og inspirasjon vil du få større fotoglede, og ta bedre bilder. På kurset vil du lære å bruke kamera som et kreativt redskap, med bevisst forhold til ISO, lukkertid og blenderåpning. Med bildeeksempler og praktisk trening vil dette åpne nye muligheter til å få mer ut av motivene. Vi deler helgen i to, og arbeider med natur og landskap på lørdag, og portrett på søndag.

Denne helgen vil vi også lære om fotografering av mennesker, familier,  portretter mm.  Hvordan kan du kan utnytte både lyset og miljøet til å få frem gode komposisjoner og uttrykk på dine modeller? Vi skal se på bruk av både dagslys og blits, hver for seg eller sammen. Hvordan kan du få proffe bilder av mennesker, finne spennende lokasjoner, få modellen til å slappe av, og utnytte kamera og objektiv best mulig? Her vil du lære nye triks som kan gi deg originale og flotte bilder. Vi vil også se på bildebehandling og hvordan du kan bruke filformatet på en best mulig måte.

 
Mellom 2 årstider 1-3. november - Videregående fotokurs.
Siste helgen i oktober benytter vi muligheten til å se hvordan fjellet endrer seg og nye og spennende motiver dukker opp. Overgangen mellom høst og vinter gir naturen et røffere preg som kan gi mange uvanlige, spennende og dramatiske bilder. Kurset har fått navnet; " Mellom to årstider - Natur i endring" og det kan bety at det kan være både høst, eller vinter, eller begge deler. Det gjør denne årstiden så spennende !
Kurset er særlig beregnet på de som ønsker å utnytte kameraet på en kreativ måte, og få mer ut av motivene. Vi gjennomgår kamerainnstillinger og får kontroll på eksponering, valg av filformat, riktig fokusering, hvitbalanse og bildekomposisjon. Vi vil fokusere på bruk av råformat, og arbeidsflyten fra opptak til etterbehandling av råfiler. Gjennom oppgaver som skal løses ute på tur i fjellet, får du personlig oppfølgning og hjelp.
Som kursdeltager lærer du viktige grep som gir deg bedre kontroll på kamera. Med eksempelbilder, demonstrasjoner inne og praktiske øvelser ute, vil fotograferingen bli mer  bevisst,  noe som vil gi deg bedre bilder. Oppgavebilder vises på storskjerm og kursleder gir konstruktiv og lærerike tilbakemeldinger. Denne helgen ser vi også på portrettfotografering og bruk av ulike lyskilder. Utnyttelse og forståelse for lys vil være sentralt tema for denne helgen.
NB! Denne helgen blir det også Viltaften på Venabu. Et fantastisk måltid med 12 retter og mye lokal smak og kulturhistorie. En ekstra god grunn til å være med på dette fotokurset!
Mellom 2 årstider 1-3. november 2024. Kr 6.250,- inkl. Viltaften!