Fotokurs på Venabu 2023.

27.10.2022 12:12

Fotokursene for 2023 holdes hele året. Det er bare å finne det kurset, den årstiden, og de de datoer som passer for deg for å finne hvilket kurs du vil være med på. Alle kursene bygger på tanken om at fotografering er en spennende hobby, som kan bli enda mer engasjerende om man får kunnskap om hvordan kamera kan brukes på en kreativ måte. Ved å selv ta kontroll på fotograferingen, vil du få de bilder du ønsker, - ikke kun det kamera måtte gi deg på Auto...! Vi startet fotokursene i 2003, så i år feirer vi faktisk 20-års jubileum for fotokursene. Veldig mange har vært med oss gjennom disse årene, - og funnet ut at fotokursene på Venabu er både hyggelige, lærerike, - og kan oppleves flere ganger!

Venabu Fjellhotell er vår base og er det perfekte sted for å kunne trives! Hyggelig og sosialt, familiedrevet, fantastisk mat, gode senger! - og vakker natur og flotte fotomotiver rett utenfor døren. Fotokursene går hele året og vi er ute i all slags vær. Det gir bildene karakter og av og til dramatikk! Vinterkursene er populære, pga. lyset som viser fjellet i blåtoner. Makro- og sommerkurset trekker ofte deltagere som også har vært med tidligere, - og som har dette som årets fotografiske høydepunkt. Uansett om du har deltatt på et tidligere kurs, er du hjertelig velkommen tilbake. Du vil garantert lære noe nytt, og ta dine kunnskaper et steg videre. Vi reiser ut til mange ulike lokasjoner og nye utfordringer venter på oss. Har du spørsmål om Venabu eller fotokurs, - ta kontakt! 

Velkommen til fjells og til kurs!

Hilsen fra Olav (kursholder) og Line (hotellvært)

Her er kursene for 2023; 

  • Vinterkurs 3-5 februar
  • Blåtimen 24-26 mars
  • Makrokurs 30 juni - 2 juli
  • Sommerkurset 3 - 7 juli
  • Landskapsfoto og portrett 11- 13 august
  • Mellom 2 årstider 27-29 oktober

Vinterkurs - Grunnkurs 3-5. februar 2023

Opplev vintereventyret med frisk og klar luft, snødekte trær, og et fjellområde med vakre fotomotiver. På januarkurset bruker vi god tid inne  med gjennomgang av fototeori, og god tid ute til å praktisere det vi har lært. Januarlyset gir gnistrende dager og fjellet viser seg på sitt flotteste. Motivene kan være både de store åpne landskap, samt de små detaljer som iskrystaller, og frost på trærne. Vi utnytter dagene godt og får med oss både soloppgang (som i januar er rett før frokost...!) - og om kvelden er vi ute og maler med lys. Vinter på Venabu er noe helt spesielt - og noe man kan leve lenge på. Vi bruker ski på tur ut i terrenget, - og du vil raskt oppdage at det er greit å ha planker på bena for å komme seg rundt i et dypt snødekket landskap. Alle kan være med på disse turene, uansett form eller skiferdigheter! Vi går ikke langt - og vi går ikke fort. Vi nyter dagen ute i det fri, med kamera og høy sosial trivselsfaktor! Alle får personlig hjelp og oppfølgning inne og ute. Velkommen til fjells og til fotokurset i vintereventyret.

Grunnkurs 3-5. februar kr. 5.550,-

Blåtimen - Grunnkurs 24-26. mars 2023

Vinterfotografering byr på mange utfordringer med å finne korrekt eksponering og fokusering i et hvitt landskap. Vi vil jakte på både små og store motiver, fra vidstrakte fjellvidder til naturens egne små skulpturer i frost og iskrystaller. På kurset vil du lære å bruke lukkertid, blenderåpning og ISO, for å bevisst kontrollere eksponering, og se hvordan dette kan forbedre bildene. Det er viktig at alle blir fortrolig med eget kamera og de innstillinger som gjør deg til en bedre fotograf. Du får personlig oppfølgning og hjelp både inne og ute. 

Vinterlandskapet er helt spesielt og unike motiver i fjellheimen venter på deg. Spesielt på denne årstiden er blåtonene i lyset som kan gi oss magiske bilder. Valg av motiv, bildekomposisjon, utsnitt, brennvidde og fotograferingsvinkel er også tema som vi tar for oss. Med oppgaver som skal løses ute på tur, og bildevisning på storskjerm med konstruktive tilbakemeldinger vil du lære av både egne og andres oppgaveløsninger. Flott skiterreng og mange turmuligheter i storslagen natur, gjør vinterkursene våre meget populære.

Skiturene er ikke lange eller slitsomme, men hyggelige og sosiale hvor vi bruker god tid på fotografering og på å nyte dagen ute i vintereventyret. Alle kan være med på disse turene, uansett ferdigheter. Ønsker du kun å gå på beina, så går det selvfølgelig også helt greit!

Grunnkurs 24-26. mars 2023 Kr. 5.550,-

Makrokurs - grunnkurs 30. juni - 2. juli 2023

Små motiver og landskap står i fokus når vi treffes i juni for å bli bedre til å fotografere makromotiver. Kurset gir deg  innføring i eksponering og kamerakontroll, i tillegg til forståelse for motivvalg, komposisjon og hva som skaper spennende nærbilder. Kurset er beregnet på alle som ønsker å få bedre kontroll på fotografering, spesielt av små detaljer. Bli mer oppmerksom på blomster, planter og insekter. Se hvordan du kan lage flotte bilder av noen vanndråper, et enkelt gresstrå eller ugress. Lær hvordan du kan bruke lyset til å skape stemning og liv i bildet. Fyll minnekortet med nye og spennende bilder som skiller seg ut. Vi lærer fototeori, kontrollert eksponering, kreativ bruk av lukkertid og blenderåpning, vi snakker om bildekomposisjon og ser på valg av utstyr. Les mer om makrofotografering og hva du trenger av utstyr for å delta på dette kurset. Se link; storm-photo.cms.webnode.com/news/makro-fotografering/

Makrokurs 30. juni - 2. juli 2023 Kr. 5.550,-

Sommerkurs 5 dager i fotoboblen 3-7. juli 2023

Ukeskurset er sommerens høydepunkt og beregnet på alle fotoentusiaster som ønsker å bli en bedre fotograf, og få større fotoglede. Vi går igjennom teknikk og fototeori, bildekomposisjon og ser på bruk av forskjellig utstyr. Ute på tur, får du mulighet til å praktisere det vi har snakket om, med personlig oppfølgning og hjelp. Sommerkurset er det kurset som gir oss mest tid til både fotografering, og hyggelig sosialisering!

Sommerkurset er temabasert med ett hovedtema hver dag. Kurset vil gi deltagerne god kjennskap til eget kamera, kunnskap om bilde-komposisjon, forståelse for lyset, samt masse ny inspirasjon til å bli en kreativ fotograf.  Vi kommer til å besøke mange flotte steder og du vil oppleve både høyfjell og bygdemiljø på begge sider av oss. Vi vil også bruke noen ettermiddager til undervisning, bilderedigering og praktisk fotografering. 

Program for uken med rom for mindre endringer kan se slik ut;

Mandag etter felles lunch går vi gjennom grunnleggende teori og kamerateknikk, og ser på viktige innstillinger i menyen. Alle får hjelp og god tid til å bli bedre kjent med eget kamera, samt praktisere ny lærdom både inne og ute.

Tirsdag reiser vi ut til et setermiljø med fokus på bl.a. makro, nærbilder og kulturlandskap. På seteren er det også hester og andre dyr. Vi nyter dagen i ro og fred og får tradisjonell seterlunch.

Onsdag; Fotografering av bygninger og gammelt bygdemiljø tar oss bl. a. til en av områdets flotte kirker, Ringebu stavkirke, eller Sollia kirke fra barokktiden.

Torsdag, En dag med fottur i fjellet og landskaps- motiver venter oss. Vi koser oss med kaffe på bålet og mange flotte fjell-motiver.

Fredag er det portrett-fotografering som står på programmet og  vi ser på hvordan du kan få gode bilder ved hjelp av riktig teknikk og utstyr. Det blir praktisk fotografering + tips og triks som kan gi deg bedre bilder og portretter av venner og familie.

Vi vil se på redigering av bilder, behandling av råfiler, og grunnleggende bildebehandling i Lightroom og Photoshop. Med noen enkle grep vil du fort se hvordan du kan få mer ut av dine bilder.

Sommerkurs 5 dager grunnkurs 3-7. juli 2023 Kr. 9.000,-

Landskaps- og portrett fotografering 11-13. august 2023

Augustkurset vil ta for seg viktig kunnskap om fotografering. Du vil lære å stille inn kamera slik at du kan få best mulig utbytte av lyset og motivet. Det blir gjennomgang  av teknikk inne og praktisk fotografering ute, tett oppfølgning og du får god hjelp til  finne frem på eget kamera. Med ny kunnskap og inspirasjon vil du få større fotoglede, og ta bedre bilder. På kurset vil du lære å bruke kamera som et kreativt redskap, med bevisst forhold til ISO, lukkertid og blenderåpning. Med bildeeksempler og praktisk trening vil dette åpne nye muligheter til å få mer ut av motivene. Vi deler helgen i to, og arbeider med natur og landskap på lørdag, og portrett på søndag.

Denne helgen vil vi også lære om fotografering av mennesker, familier,  portretter mm.  Hvordan kan du kan utnytte både lyset og miljøet til å få frem gode komposisjoner og uttrykk på dine modeller? Vi skal se på bruk av både dagslys og blits, hver for seg eller sammen. Hvordan kan du få proffe bilder av mennesker, finne spennende lokasjoner, få modellen til å slappe av, og utnytte kamera og objektiv best mulig? Her vil du lære nye triks som kan gi deg originale og flotte bilder. Vi vil også se på bildebehandling og hvordan du kan bruke filformatet på en best mulig måte.

Landskapsfotografering 11-13. august 2022 Kr. 5.550,-

Mellom 2 årstider 27-29. oktober - Videregående fotokurs.

Siste helgen i oktober benytter vi muligheten til å se hvordan fjellet endrer seg og nye og spennende motiver dukker opp. Overgangen mellom høst og vinter gir naturen et røffere preg som kan gi mange uvanlige, spennende og dramatiske bilder. Kurset har fått navnet; " Mellom to årstider - Natur i endring" og det kan bety at det kan være både høst, eller vinter, eller begge deler. Det gjør denne årstiden så spennende !

Kurset er særlig beregnet på de som ønsker å utnytte kameraet på en kreativ måte, og få mer ut av motivene. Vi gjennomgår kamerainnstillinger og får kontroll på eksponering, valg av filformat, riktig fokusering, hvitbalanse og bildekomposisjon. Vi vil fokusere på bruk av råformat, og arbeidsflyten fra opptak til etterbehandling av råfiler. Gjennom oppgaver som skal løses ute på tur i fjellet, får du personlig oppfølgning og hjelp.

Som kursdeltager lærer du viktige grep som gir deg bedre kontroll på kamera. Med eksempelbilder, demonstrasjoner inne og praktiske øvelser ute, vil fotograferingen bli mer  bevisst,  noe som vil gi deg bedre bilder. Oppgavebilder vises på storskjerm og kursleder gir konstruktiv og lærerike tilbakemeldinger. Denne helgen ser vi også på portrettfotografering og bruk av ulike lyskilder. Utnyttelse og forståelse for lys vil være sentralt tema for denne helgen.

NB! Denne helgen blir det også Viltaften på Venabu. Et fantastisk måltid med 12 retter og mye lokal smak og kulturhistorie. En ekstra god grunn til å være med på dette fotokurset!

Mellom 2 årstider 27-29. oktober 2023. Kr 6.050,- inkl. Viltaften!