Fotokurs Venabu i 2019

19.11.2018 12:19

Venabu gir deg fotoglede og hyggelige turer ut i fjellet sammen med engasjerte fotoentusiaster!

Har du spørsmål om et kurs eller innhold, krav til utsyr eller kompetanse, så ta kontakt med meg. Her er det plass for alle og garantert et kurs som passer for deg! Har du et speilrefleks- eller et speilløst system kamera er det perfekt utgangspunkt til å lære deg å bli en bedre fotograf. Jeg setter også opp egne kurs for deg og dine fotovenner, en fotoklubb, et firma eller annet. Jeg snekrer et opplegg for dere og vi får en hyggelig og inspirerende helg sammen, med fokus på akkurat det dere ønsker! Ser frem til å høre fra deg.

  •     Vinterfotografering, vi fanger vinterlyset; 25-27 januar 2019
  •     Blåtimen og andre spennende vintermotiver; 29-31 mars 2019
  •     Makrofotografering, se det store i det små: 28-30 juni 2019
  •     Sommerkurs, 5 fantastiske dager; 1-5 juli 2019
  •     Natur- og portrett fotografering; 23-25 august 2019
  •     Fototreffet på Venabu; 12-15 september 2019
  •     Mellom to årstider, vidergående fotokurs; 25-27 oktober 2019
Priser på fotokursene inkluderer kursavgift, kost og logi fra middag fredag kveld til og med lunch søndag. Tar du tog eller buss og trenger du å bli hentet på Ringebu stasjon? Ring hotellet en dag før du kommer for å avtale henting. 
Transport Kr. 290,- pr. pers en vei, 2 eller flere personer, 210,- pr. vei. 
For å reservere plass på fotokurs, innbetales et depositum på kr. 500,- til konto; 2100.05.00116 merket med navn og kurs. 
Send også en mail til; venabu@venabu.no - med navn og dato for det kurset du har valgt. 
Vi setter en grense på 10-12 delatgere på hvert kurs. 
Har du spørsmål om oppholdet, ta gjerne kontakt med Venabu Fjellhotell på telefon; 6129 3200. 
 Vinterfotografering, vi fanger vinterlyset; 25-27 januar 2019
Dette er vinterkurset med stor V. Januar er den flotteste vintermåneden med snø på trærne, tørt og stabilt vintervær, samt et helt spesielt blått lys. Kurset vil ta for seg grunnleggende forståelse for hvordan du kan få mer utbytte av ditt digitale kamera. Vi ser på hvordan bilder kan bli bedre ved å ta styring på eksponering, fokusering og hvitbalanse. Har du tidligere ofte fotografert på tilfeldige innstillinger uten en klar plan, vil du se hvordan du kan få bedre kontroll med bevisste valg. Du vil lære om bruk av lukkertid og blenderåpning, komposisjon, utnyttelse av lyset samt få inspirasjon til å bli en bedre fotograf. Det blir undervisning og personlig oppfølgning både ute og inne, skitur lørdag og søndag, samt bildevisning med konstruktive tilbakemeldinger. Vintermotiver spenner over et stort spekter fra vidstrakte fjell-landskap til små iskrystar. Vi vil utforske lysets endringer gjennom dagen og hvordan vi kan formidle stemningen i det blå vinterlyset. Om kvelden vil det bli fotografering av stjernehimmelen, månen og kanskje nordlys.  Vi vil også "male med lys". Dette er kurset for deg som vil kombinere vinterens vakreste motiver med, flotte skiturer, konstruktive bildegjennomganger og mye nyttig kunnskap og inspirasjon. Pris for fotokurs, inkl. kost og logi, kr. 4.590,-

 


Blåtimen og andre spennende vintermotiver; 29-31 mars 2019

Marskurset er en fin anledning til å lære mer om hvilket potensial som ligger i den digitale teknologien, og kunne utnytte dette med ditt kamera. Du lærer å ta kontroll på viktige innstillinger som påvirker eksponering, fokusering og hvitbalanse. Vi lærer komposisjonsregler og hvordan man blir mer bevisst og kreativ i vår motivjakt. Det blir undervisning inne og fototurer ute i fjellet. Med oppgaver som skal løses praktisers det teoretiske vi har gjennomgått. Du får personlig oppfølgning og hjelp til å finne frem på ditt kamera. Ved å bli mer bevisst på lyset og hvordan lyset tegner et landskap, vil du gradvis ta bede bilder. Vi vil lære om hvordan vi kan utnytte både dagslys på en god måte. Det blir oppgaver som skal løses, bildegjennomgang på storskjerm, - og tilbakemeldinger som kan gjøre dine bilder enda bedre! Bli med og la deg inspirere til å få større fotoglede. På alle vinterkurs bruker vi ski til å komme oss ut i terrenget på Venabygdsfjellet. Pris for fotokurs inkl kost og logi, kr. 4.590,-

 

 
Makrofotografering, se det store i det små: 28-30 juni 2019

Vi er ute i fjellet og blir godt kjent med de muligheter som finnes i et moderne digitalkamera. Denne helgen vil vi fokusere på små motiver. Er du nysgjerrig på makro-fotografering, og har lyst til å ta bedre nærbilder, så er dette helgen for deg. Ved å bli mer våken på små detaljer, vil en ny verden åpnes. Du vil lære hva som er viktig å tenke på med kamerainnstillinger, eksponering og fokusering når du beveger deg ned i terrenget. Hvordan kan du få gode nærbilder og god skarphet i bildet? Ved å utnytte dybdeskarphet og brennvidde vil du se at makromotivene blir bedre. Hvis du ikke har et makro-objektiv, vil et nærfilter eller et sett med mellomringer være et alternativ til makroeventyret. (Se min oversikt over makroutstyr i egen artikkel i forsidemenyen; Kamera og annet utstyr). Det blir bildegjennomgang og konstruktiv bildekritikk som du garantert vil lære mye av. Er du glad i fotografering og sommerturer ut i fjellet, - så er det bare å krysse av i kalenderen for kurs denne helgen. Velkommen til en spennende og morsom fotohelg. Ta med deg kamera, stativ,  og en løs blits om du har. Pris for fotokurs inkl kost og logi, kr. 4.590,-

 


Sommerkurs og 5 fantastiske dager; 1-5 juli 2019

Sommerkurset er veldig populært og vi har mye tid på oss til å bli godt kjent med både hverandre og et fantastisk fjellområde. Vi tar for oss ett hovedtema hver dag og du vil få oppgaver som skal løses på mange ulike lokaliteter. Vi fokuserer på natur og landskap, lokale bygdetradisjoner, makrofotografering, fjell og vidde, stort og smått - samt portrett. Om ettermiddagene blir det bildegjennomgang på storskjerm og tilbakemeldinger av dagens fangst, samt tips og triks som kan gjøre at dine bilder får et kreativt løft . Du vil få tett personlig oppfølgning og lære mye av både egne bilder, samt av å se hvordan andre har tenkt og løst de samme oppgavene. Teori og teknikk vil bli praktisert, og vi vil se på hvordan lukkertid, blenderåpning og ISO kan gjøre en forskjell for dine bilder. 

Det blir turer både i høyfjellet med kaffe på bålet, rømmegrøt og dyr på seteren, samt hyggelige turer i dalen til kulturminner som stavkirke og lokal bebyggelse. Med felles måltider og god tid til hyggelig sosialisering, samt diverse kveldsaktiviteter er sommerkursene blitt en favoritt blant mange fotoentusiaster. Dette kurset har alt du kan ønske i et fotokurs, og er sommerens høydepunkt for meg! Vi vil også lære om organisering og redigering av digitale bilder, og jeg vil vise deg noen knep for å få enda mer ut av dine kreative bilder! Kurset starter mandag etter felles lunch (kl. 14.30), og avsluttes fredag etter lunch. Pris foro fotokurs inkl. kost og logi, kr. 6.900,-

 
 

Natur- og portrett fotografering; 23-25 august 2019
Augustkurset er et kurs for deg som ønsker bedre kontroll på kamera, samt tips og triks for å få mer ut av motivene. På dette kurset får du fotografiske utfordringer, tett personlig oppfølgning inne og ute, samt hjelp til å bruke kamera slik at du lettere kan kontrollere hvordan motivet gjengis i bildet. Vi vil ta for oss bruken av viktige innstillinger i kamera som påvirker uttrykket i bildet. Du vil lære om lys og farger samt bruk av blits. Ha du en løs blits, så ta den med deg og du vil oppdage at den kan brukes til mye mer enn du kanskje har brukt den til tidligere! Med oppgaver og utfordringer drar vi ut på tur både i fjellet og i dalen for å fotografere. Her blir det mange flotte motiver og hyggelig samvær med likesinnede fotoentusiaster. 

Gjennom bildevisninger og konstruktive tilbakemeldinger vil du se hvordan du kan ta kontroll på fotograferingen, og kreativiteten. August er fantastisk flott på 1000 meters høyde! Det er sommer på Venabygdsfjellet og vi utnytter dagene, - og kveldene til fotoaktiviteter. Vi vil også se på etterbehandling av bilder og hvordan du kan utnytte rå-formatet på en god måte. Velkommen til fjells og til de store åpne landskap! Pris for fotokurs inkl kost og logi, kr. 4.590,-

 
 

Fototreffet på Venabu; 12-15 september 2019
Siden 2008 har vi hatt gleden av å invitere både tidligere og nye kursdeltagere til 4 dagers workshop som er annerledes enn et vanlig kurs. Treffet ledes av fotografene Jørn Areklett Omre, Erik Damsgaard og Olav Erik Storm. Vi starter på torsdag etter middag. Det blir foredrag med bildevisninger, hyggelige turer ut i fjellet, bilderedigering, printing og montering av fotoutstilling, samt avstemning og premiering på de beste bildene. Kurslederne gir personlig oppfølgning og legger vekt på bevisst arbeidsflyt og hva som skal til for hver enkelt for å bli en bedre fotograf. 

Fototreffene har blitt en fantastisk happening med mange kjente ansikter som har vært med oss flere ganger tidligere, hyggelige måtider både inne og ute, sosialt samvær med "fotofamilien", overraskelser og mye humor. Benytt anledningen til å bli med denne workshopen og få med deg en spesiell opplevelse i høstfarger på Venabygdsfjellet. Se egne artikeler om tidligere Fototreff. Vi har begrenset antall deltagere til 30 stk. Vis din interesse og sett deg opp på vår venteliste nå, - så slipper du å miste plassen om du er litt sen med påmeldingen når vi begynner å nærme oss høsten 2019. Pris for Fototreffet vil komme i egen annonsering med detaljert program, og mer informasjon.

 
 

Mellom to årstider, vidergående fotokurs; 25-27 oktober 2019
Siste helgen i  oktober en flott anledning til å oppleve fjellet i endring. Overgangen mellom høst og vinter gir dramatisk landskap og uvanlige motiver. Med klar luft og god sikt ligger det til rette for å fange imponerende landskapsmotiver. Vi vil denne helgen være både inne og ute og se på ulike teknikker som kan gjøre deg til en bedre fotograf. Du vil også lære om blits og portrettfotografering, og se hvordan ulike lyskilder kan brukes på kreative måter. Vi gjennomgår eksponerings-teknikk, arbeidsflyt og kameraforståelse  

Det blir fokus på kreativ og bevisst fotografering ute i terrenget. Med oppgaver og bildegjennomgang på storskjerm, gjennomgang av råfilkonvertering, samt tips og triks i etterbehandliong, vil du få nye grep i fotograferingen. Når natten senker seg tar vi en tur ut for å "Male med lys". Bli med opp på fjellet, det vil garantert gi deg ny inspirasjon til å finne spennende motiver og en oppladning før vinteren. Ta med deg stativet og blits om du har.  Du bør ha et bildebehandlingsprogram på din datamaskin. Fotokurset inkluderer også Viltaften på Venabu - et fantastisk lørdagsmåltid du sent vil glemme! Pris for fotokurs inkl kost og logi, kr. 4.890,-

 
Generell informasjon om alle kurs;

Vi er ute og inne på alle fotokurs. Ta med klær og utstyr for årstiden. Varmt og vanntett fottøy, vindjakke med hette og hansker er greit å ha. På vinterkursene går vi på ski, om sommeren til fots. Det blir ikke lenge og slitsomme turer på noen kurs. Det viktigste er å komme ut og nyte dagen og fjellet, - samt ta gode bilder. Ta med sitteunderlag, romslig sekk med plass til mat og utstyr. Det er en fordel å ha med et kamerastativ da vi vi. fotografere om kvelden og bilder på lange lukkertider. 

Ta gjerne med en termos som du kan få fyllt opp med ønsket drikke, varmt eller kaldt når vi skal ut på tur. Vi baserer oss på at våre deltagere har egen datamaskin og noe erfaring med å laste inn, organisere og velge ut bilder. Har du ikke pc så kan du leie på hotellet. Har du spørsmål om våre fotokurs så ta kontakt med Olav, har du spørsmål om Venabu og oppholdet, - ta kontakt med hotellet; 6129 3200.

 

Våre helgekurs starter etter felles middag fredag kl. 20:00. Vi bruker helgen og dagene godt gjennom lørdag og avslutter med felles lunch på søndag ved 15:00 tiden. Hyggelig sosialt samvær, ny kunnskap og inspirasjon, humor og fotoglede gjør at mange av våre kursdeltagere kommer tilbake til oss på Venab. Som deltager får du også et omfattende pdf-kompendium med alle tekniske og praktiske tema vi hat snakket om. Vi ser frem til å se deg på et fotokurs i 2019. Tillegg for enkeltrom er kr. 100,-

 

Velkommen til fjelles - og velkommen til fotokurs på venabu Fjellhotell.

 

Med vennlig hilsen fra kursleder, fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete.

 

www.venabu.no