Makrofotografering og sommerkurset vel i havn!

08.07.2017 21:07

Da er 2 sommerkurs over, og jeg har hatt hyggelig selskap av 12 engasjerte deltagere fra hele landet, på begge kursene.

Makrofotokurset 30 juni -2 juli har tatt oss ut til en gammen nedlagt seter i Flaksjølia. Der har blomster og insekter, i tillegg til detaljer på gamle hus blitt foreviget. Her finnes også en gammel søppelhaug med rustne blikkbokser med mose på. Det er spennende å krype rundt i lav høyde og lete etter motiver. Deltagerne har hatt makroutstyr som makro-objektiv eller mellomringer og det gjør at vi kan komme tett inn på små detaljer. 

Med litt trening og bruk av dybdeskarphet har flotte motiver blitt festet til minnekortene. Teori og teknikk samt lyslære og komposisjon har blitt praktisert og kunnskapen om fotografering av de nære ting blitt mer bevisst og kjent. Takk til alle dere som gjorde dette kurset til en veldig hyggelig og kreativ opplevelse! Håper å se dere igjen på nye kurs.

Sommerkurset i fotografering - 5 dager med fotoglede!

Ukeskurset over 5 dager er sommerens høydepunkt. Det blir mer tid til å bli godt kjent, og vi har mange hyggelige måltider sammen både på Venabu, men også ute i det fri. Det ble det også i år! Deltagere fra hele Norge + en fra Tyskland, en fra Finland gjorde kurset til en flott blanding av fotoentusiaster. Gjennom uken har vi tatt for oss ett tema hver dag og det har blitt en fast økt hver morgenen før vi drar ut på tur. Vi har fotografert makromotiver på Lykkjesetra. Der har vi også kost oss med god seterlunch, som rømmegrøt, spekemat og vafler. 

Onsdagen tok oss til Sollia med geiter som ivrige fotomodeller, en nedlagt storgård i dramatisk landskap, og Sollia kirke som alltid byr på mange detaljer og motiver. Onsdag kveld fikk vi gleden av et gastronomisk høydepunkt, med Norsk Matbord på Venabu! 

Torsdag var det fjelltur på programmet og i flott vær gikk turen fra Flaksjøen innover fjellet til en lite vann hvor vi hadde vår base. Flåtjønn er vakkert og området er kjent for sine omkransende fjell, Bølhøgda og Ramstinden, samt flere gamle dyregraver. Det ble kaffe på bålet og mange kreative fotomotiver. 

Fredag var portrett vårt hovedtema og det er godt for en fotograf å kunne kjenne hvordan det er på begge sider av kameraet. Det har vært en uke med mye latter og godt humør, flotte bildegjennomganger og ny inspirasjon og informasjon. Takk til dere alle for en hyggelig sommeruke på Venabu. Hjertelig velkommen tilbake på nye fotokurs!

PS; Hvis du også har lyst til å være med på et fotokurs så ta kontakt. Det vil garantert gi deg en vitamininnsprøytning og ta fotograferingen fra en tilfeldig aktivitet, - til en lidenskap og pasjon! Bli med og få mer fotoglede og lær å bruke ditt kamera på en bevist og god måte. 

Vi sees!