Fotokurs Venabu 2020.

17.10.2019 12:09

Vi gleder oss til å kunne arrangere nye fotokurs denne sommeren og høsten!

Har du spørsmål om et kurs, om innholdet, nivået, krav til utstyr, eller kompetanse, så ta kontakt. Kursene på Venabu går gjennom hele året og det er garantert et kurs som passer for deg! Har du et speilrefleks- eller et speilløst kamera, så er det et perfekt utgangspunkt for å lære deg hvordan du kan bli en bedre fotograf og få mer glede av både utstyret og motivjakten. Ta med deg en bærbar datamaskin. Flott om du har et bildebehandlingsprogram, og har litt erfaring med å laste bilder inn, sortere og velge ut de du vil vise eller arbeide videre med. 

Les mer om fotokursene på Venabu her;www.storm-photo.net/kurs-venabu-fjellhotell/

Hva trenger du av utstyr; www.storm-photo.net/kamera-og-annet-utstyr/

Er du i en fotogruppe, klubb eller forening som ønsker et eget opplegg for dere, så snekrer jeg en hyggelig og lærerik helg med akkurat det dere ønsker. Jeg ser frem til å høre fra deg! 

Pris på fotokurs inkluderer kursavgift, kost og logi fra fredag middag til og med lunch søndag. Tar du tog eller buss og trenger å bli hentet på Ringebu stasjon? Ring hotellet en dag før ankost for å avtale henting. 

Transport kr. 250,- pr. person en vei, og kr. 300,- mellom kl.22:00 og 07:00. For å reservere plass på et fotokurs, innbetales et depositum på kr. 1.000,- på konto, 2100.05.00116. merk med ditt navn og kursdato. Send også en mail til; venabu@venabu.no - med navn og dato for kurset du har valgt. Vi setter en grense på 10 deltagere på hvert kurs. Har du spørsmål om hotellet og oppholdet ta kontakt med Venabu på telefon; 6129 3200.

Velkommen til fotokurs. 

Hilsen Olav 

17 -19 januar - Vinterfotografering, vi fanger vinterlyset

Dette er vinterkurset med stor V. Januar er den flotteste vinter-måneden med snø på trærne, fint og stabilt vintervær, samt et helt spesielt blått lys. Kurset tar for seg grunnleggende forståelse for hvordan du kan få mer utbytte av ditt digitale kamera. Vi ser på hvordan du kan ta bilder ved å ta styring på eksponering, fokusering og hvitbalanse. Har du tidligere fotografert på tilfeldige innstillinger uten en klar plan, vil du nå se hvordan du kan få bedre kontroll med bevisste valg. Du vil lære om bruk av lukkertid og blenderåpning, bildekomposisjon, utnyttelse av lyset, samt få masse inspirasjon til å bli en bedre fotograf. Det blir undervisning og personlig oppfølgning både ute og inne, skitur lørdag og søndag, samt bildevisning med konstruktive tilbakemeldinger. Vintermotiver spenner over et stort spekter fra vidstrakte fjellvidder til små iskrystaller. Vi vil utforske lysets egenskaper og endringer gjennom dagen og kvelden og formidle stemningen i det blå vinterlyset. Om kvelden vil det bli fotografering av stjernehimmelen, månen og kanskje nordlys. Vi vil også ta turen ut og male med lys. Dette er en spennende og kreativ teknikk som du vil lære mye av! Januarkurset er for deg som ønsker å kombinere vinterens vakreste motiver med flotte skiturer, konsturktive bildegjennomganger og mye nyttig kunnskap og inspirasjon. Det blir også tid for bildebehandling og litt redigering. 

Pris for kurs og opphold kr. 4.730,-

 20 - 22 mars- Blåtimen og andre spennende vintermotiver - Avlyst! Dette kurset må dessverre gå ut!

Marskurset er en fin anleding til å lære mer om hvilket potensial som ligger i den digitale teknologien, og lære å utnytte dette med ditt kamera. Du lærer å ta kontroll på viktige innstillinger som påvirker eksponering, fokusering og hvitbalanse. Vi  lærer også komposisjonsregler og hvordandu kan bli mer bevisst og kreativ i din motivjakt. Det blir undervisning både inne og ute i fjellet. Med oppgaver som skal løses praktiserer vi det teoretiske som vi har gjennomgått. Du får personlig oppfølgning og hjelp til å finne frem på ditt kamera. Ved å bli mer bevisst på lyset og hvordan lyset tegner et landskap, vil du gradvis ta bedre bilder. Det blir bildegjennomgang på storskjerm med konstruktive tilbakemeldinger som gir deg ny læring, inspirasjon og fotoglede. Vi vil bruke kveldene til å fotografere det blå lyset samt male med ulike lyskilder ute i nærområdet. Kuset passer for alle som har fotografering som en hobby eller lidenskap, men som ønsker å få trening og hjelp til å få bedre kontroll på teknikken og finne mer kreative motiver. Vi bruker dagene godt og vi vil også se litt på grunnleggende redigering og bildebehandling. Pris for kurs og opphold kr. 4.730,-

12 -14  juni - Makrofotografering, se det store i det små

Denne helgen vil vi fokusere på de små motivene. Er du nyskjerrig på makro-fotografering, og har lyst til å lære mer om hvordan du kan ta gode nærbilder, så er dette kurset og helgen for deg! Ved å bli mer våken på små detaljer, vil en ny verden åpnes. Du vil lære hva som er viktig å tenke på med kamerainnstillinger, eksponering og fokusering når du beveger deg ned i terrenget. Hvordan kan du få gode nærbilder med god skarphet i motivet? Ved å kontrollere dybdeskarpheten og fokus vil du se at bildene blir bedre, og mer interessante. Hvis du har et makro-objektiv er det flott til nærbilder, men du kan også bruke mellomringer eller nærlinser (close-up filter). Les mer om makofotografering her; www.storm-photo.net/news/makro-fotografering/

Det blir fotografering ute i landskapet med personlig oppfølgning og hjelp, bildevisning inne med konstruktive tilbakemeldinger, samt tips og triks som du kan ha nytte av ved senere fotografering etter kurset. Makrofotografering er morsomt og spennende og du vil garantert få en hyggelig og lærerik helg på Venabu. Ta med deg kamera, stativ og gjerne en løs blits om du har. Velkommen til fjells. Pris for kurs og opphold; kr. 4.730,-

 

15 - 19 juni - ukeskurs - Sommerkurs, 5 fantastiske dager      

Sommerkurset er veldig populært og vi har god tid til å bli godt kjent med både hverandre og et fantastisk fjellområde. Vi tar for oss ett hovedtema hver dag og du vil få oppgaver som skal løses på mange ulike lokaliteter. Vi fokuserer på landskap og natur, lokale bygdetradisjoner, makrofotografering og nærbilder, fjell og vidde, stort og smått, - samt fotografering av portrett. Om ettermiddagen blir det bildegjennomgang av dagens fangst på storskjerm med konstruktive tilbakemeldinger, samt tips og triks som kan gjøre dine bilder enda bedre. Du får tett personlig oppfølgning og lærer av egne bilder, men også av å se hvordan andre løser samme oppgaver som deg. Teori og teknikk praktiseres både ute og inne og du vil se hvordan kontroll på kamera, med bevisste valg av lukkertid og blenderåpning samt ISO, - kan utgjøre forskjellen mellom et ok bilde, - og et topp bilde!

Det blir turer ut hver dag, både i høyfjellet med kaffe på bålet, rømmegrøt og dyr på seteren, samt mange hyggelige turer til dalen på begge sider av Venabu, med kulturminner som stavkirke og lokal bebyggelse. Vi lærer også om organisering og redigering av digitale bilder. Med felles måltider og god tid til hyggelig sosialisering, samt diverse kveldsaktiviteter, har sommerkurset blitt en favoritt blandt mange fotoentusiaster. Dette kurset har alt du kan ønske deg på et fotokurs + litt ekstra..! Det er mitt høydepunkt på fotokurs-kalenderen! Bli med oss på 5 fantastiske fotokursdager på Venau i 2020. Velkommentil fjells!

Pris for kurs og opphold kr. 7.200,-

22 - 26 juni - Photocourse in English

       For more information about this course please follow this link; www.venabu.no/en/summer/photography-workshop
 

21 - 23 august - Landskap- og portrett fotografering

På augustkurset vil vi ta for oss viktig kunnskap om fotografering. Du vil lære å bruke kamera slik at du kan få best mulig utbytte av lyset og motivene. Det blir gjennomgang av teknikk inne og praktisk fotografering ute i fjellet. Du vil lære å se hvordan bevisst bruk av lukkertid, blenderåpning og ISO gir deg bedre kontroll og bedre bilder. August på fjellet er sommertid og vi bruker mye tid ute. Det blir oppgaver som skal løses og bildegjennomgang inne med konstruktive og lærerike tilbakemeldinger. Vi vil også se på hvordan du kan behandle dine bilder i et redigeringsprogram for å kunne få mer ut av dine digitale bildefiler. Kunnskap om lys vil være en viktig del av denne helgen og du vil lære om lysets egenskaper og hvordan du best kan kontrollere dette i kamera. Det blir også tips og triks rundt det å tenke kreativt og finne spennende løsninger i motivvalget. 

Denne helgen vil du også lære om fotografering av mennesker, familier,  portretter mm.  Hvordan kan du utnytte både lyset og miljøet til å få frem gode komposisjoner og uttrykk på dine modeller? Vi skal se på bruk av både dagslys og blits, hver for seg eller sammen. Hvordan kan du få proffe bilder av mennesker, finne spennende lokasjoner, få modellen til å slappe av, og utnytte kamera og objektiv best mulig? Her vil du lære nye triks som kan gi deg originale og flotte bilder. 

Pris for kurs og opphold; 4.730,-

 

17- 20 september - Fototreff

Fototreffet på Venabu har blitt en tradisjon siden starten i 2008. For mange fotoentusiaster er høstens foto-workshop fast innslag på programmet og plasser reserveres i god tid - gjerne et år i forveien! Vi setter strek på 30 deltagere og det kan ofte bli rift om de siste plassene. Fototreffet byr på 4 dager i fotoboblen med mange ulike innslag og mye humor og hyggelig sosialisering. Sammen med gode  fotograf-kolleger, Erik Damsgaard og Jørn Areklett Omre har vi gleden av å ønske fotointeresserte velkommen til en workshop som har blitt en institusjon. Med flotte foredrag og bildevisninger, turer inn i Rondane Nasjonalpark, masse påfyll av både teknikk og kreativitet, overdådig lunch og grilling ute i det fri, har dette blitt et fast innslag hvert år. Kronen på verket er en egen fotoutstilling bygget fra scratch - og avslutning med premieutdeling. Vi har hatt flere deltagere som har vært med oss siden starten! Vi ønsker selvfølgelig også nye fotografer hjertelig velkommen inn i fotofamilien, så ta kontakt i god tid for å sikre deg din plass på dette arrangementet. Du kan lese mer om tidligere Fototreff på forsiden. Se forøvrig også egen nettside for mer informasjon som vil bli oppdatert fortløpende;fototreffet-pa-venabu.webnode.com/

30 oktober - 01 november - Mellom to årstider.

Siste helgen i oktober går årest siste kurs av stabelen, og vi møtes til et fjellområde som kan være høst, eller vinter, eller begge deler. Overgangen meloom årstider byr på spennende landskap og et røffere preg på naturen. Dette er alltid interessant for den kreative fotograf og på dette kurset vil vi ha mer fokus på det visuelle og kreative. Vi vil gå igjennom bruk av råformat og se på arbeidsflyten fra opptak til ferdig konvertert og redigert sluttbilde. Denne helgen vil vi også se på portrett fotografering og bruk av ulike lyskilder. Du vil lære å bruke både dagslys og blits, sammen- og hver for seg. Når natten senker seg drar vi ut igjen for å male med lys! Det blir garantert nye og spennende bilder som du får med deg hjem etter denne helgen. Vi er også så heldige at Veanbu stiller med sin kjente Viltaften lørdag. Bare dette måltidet er verdt hele turen opp til fjells! Ta med din datamaskin, kamera og det du har av utstyr, gjerne også blits og et stødig kamera stativ. Velkommen til et kurs som vil gi deg ny inspirasjon og fotoglede!     

Pris for kurs og opphold (inkl. Viltaften!) Kr. 4.890,-

                            

 

Se også Venebus nettside, www.venabu.no