Fototreffet 2017 - 10 år med fotoglede!

16.06.2017 17:12

Bli med på en fotografisk opplevelse i et fargerikt høstlandskap på Venabygdsfjellet. Fotografene Jørn Areklett Omre, Erik Damsgaard og Olav Erik Storm inviterer deg i år til en praktisk foto-workshop over 5 dager. 

Fototreffene på Venabu Fjellhotell feirer 10 år med fotoglede og har siden starten i 2008 blitt en årlig mønstring for fotoentusiaster fra hele landet, med foredrag, bildevisninger, utflukter i et vakkert fjellandskap og fotoutstilling, med flotte premier.

I år starter vi opp en dag før, etter ønske fra våre deltagere; onsdag etter middag, og vi får god tid både til å formidle informasjon og inspirasjon om mange sider innen digitalfotografering. Hovedfokus blir å gi våre deltagere tett personlig oppfølgning og praktiske råd på veien mot det å kunne bli en bedre fotograf! Det gjør vi ved å vektlegge en klar arbeidsflyt, og forståelse for utstyret og prosessen rundt kamera og behandlingen av bildet gjennom opptak, bearbeidelse og frem til ferdig print. Hva du bør tenke på før, under og etter opptak. Dette blir en praktisk workshop med mye fotografering.

Fototreffet blir 5 aktive dager hvor vi kommer til å utnytte tiden med teori og teknikk, demonstrasjoner, oppgaver som skal løses, samt bildevisning med konstruktive og lærerike  tilbakemeldinger. Det vil også bli tid til sosialisering, gode måltider både inne og ute, hygge foran peisen, samt lærerike råd, tips og triks. Vi vil ta for oss viktige temaer innen utnyttelse av kamera og innstillinger, menyvalg og bruk av ulik optikk, filformat, eksponering, komposisjon, kunnskap om lys, programvare, etterbehandling, printing etc. 

Våre 3 kursledere har alle lang fartstid, kompetanse og solid erfaring som fotografer, og vil fokusere på å gi alle tett personlig oppfølgning. Du får en personlig trener med deg ute og inne, som vil hente ut ditt kreative og tekniske potensial. Vi er her for å hjelpe deg!

Fotograf Jørn Areklett Omre har vært med på Fototreffet siden 2014 og kjenner området rundt Rondane godt gjennom flere års arbeid med egne prosjekter. Han har mer enn 30 års erfaring som naturfotograf, har gitt ut flere bøker og vært presentert i de fleste norske og nordiske fototidsskrifter. Jørn har også holdt en rekke separatutstillinger, er offisiell Canon fotograf og medlem av foreningen Norske Naturfotografer (NN).

Fotograf Erik Damsgaard har vært fast kursleder på alle Fototreff siden starten i 2008. Med bred og lang erfaring fra bl.a. eget fotostudio og i sitt daglige arbeid hos Scandinavian Photo finnes det ikke mange med større kunnskap innen praktisk fotografering. Erik har kjennskap og erfaring innen det som finnes av fotoutstyr og vil derfor kunne gi deg råd, uansett hva du måtte ha av kamera. Et spesielt talent for arbeidsflyt, bearbeidelse, og printing av bilder, sikrer deg en best mulig forstørrelse på veggen. Eriks gode humør og glimt i øyet er ellers en viktig del av Fototreffene på Venabu.

Fotograf Olav Erik Storm,  har vært fast kursleder på Venabu gjennom 15 år, og  vil guide deg gjennom en innholdsrik workshop. Olav har lang bakgrunn som reklamefotograf fra både USA og Norge, samt som engasjert fotolærer, foredrags-  og kursholder rundt om i Norge. Olav holder mange fotokurs innen landskap, makro, portrett, gate og nattfoto, studiofotografering med modeller, bruk av blits ute og inne, og etterbehandling av digitale bilder mm.

I år har vi også med oss EPSON som vil sette opp printere som kan brukes under hele workshopen. Her blir det mulighet for å få med seg hjem ikke bare ditt utstillingsbilde, men også andre minner fra 5 dager på Venabygdsfjellet.

Våre aktive kursledere vil gi deg personlig oppfølgning, med hjelp og råd i løpet av 5 spennende høstdager. Med god kontroll på det tekniske, og det kreative uttrykket får du bedre styring på prosessen frem til det bildet som skal printes, monteres og henges på vegg i vår fotoutstilling. Visuell forståelse, bildekomposisjon, utnyttelse av flater og elementer, vil være tema som vi vil se nærmere på. Arbeidet med å bygge opp en fotoutstilling fra start til slutt er den røde tråd som løper gjennom våre Fototreff. Dette er noe vi er alene om, og her ligger det mye kunnskap og viktig lærdom.

Fotoutflukter hver dag, oppgaver som skal løses, demonstrasjoner og visning av utstyr, hyggelige måltider ute og inne, bildegjennomgang med konstruktive personlige kommentarer, visning av teknikker og arbeidsflyt i etterbehandling, samt sosialisering med likesinnede er en av grunnene til at Fototreffet har blitt så populært. I år får vi også etter ønske fra våre Fototreff deltagere en ekstra dag, og den vil bli brukt på location til å fange nye motiver. Det betyr mer tid til fotografering ute i storslagen natur.

Venabu Fjellhotell blir vår base for workshopen og med god mat og fantastiske turmuligheter vil du få stor variasjon i motiver og fotografiske utfordringer. Treffet avsluttes med fotoutstilling og premiering! Ønsker du faglig påfyll, inspirasjon, fotoglede og sosialt samvær med likesinnede på et tradisjonsrikt familiedrevet hotell, så legg turen til Venabus Fototreff.

Venabu Fjellhotell har 56 rom, og ligger sør for Rondane ved veg 27, Nasjonal Riksveg Rondane, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 190,- pr person en vei.

Priser.

Kursavgift, opphold full pensjon på enkeltrom. Fra middag onsdag, til og med lunch søndag   Kr. 8.750,-. Kursavgift, opphold full pensjon på dobbeltrom. Fra middag onsdag, til og med lunch søndag Kr. 8.250,-

Kan du ikke være med oss før torsdag, så vil prisen være; kr. 7.700,- for enkeltrom, og kr. 7.200,- for opphold i dobbeltrom. Inkludert kursavgift, kost og logi fra torsdag middag til og med søndag lunch.

 

Depositum på kr.1000, - betales for å reservere plass. Ta kontakt for å få vårt kontonummer!

Vi setter en grense på maksimalt 30 stk. deltagere. Vær ute i god tid for å sikre deg plass.

For informasjon, bestilling og betaling av depositum pr. e-post: olav@stormphoto.no

Depositum er kun refunderbart, ved avbestilling pga. sykdom.

 

Vi forutsetter at alle deltagere har med egen datamaskin med oppdatert programvare for organisering og bildebehandling, og er fortrolige med innlasting og utvelgelse av bilder. Vi er ute og fotograferer i all slags vær, så ta med deg regntøy, sitteunderlag og turutstyr for årstiden. Ta også med kamerastativ og gjerne en blits om du har.

For informasjon om hotellet og oppholdet kontakt; Venabu fjellhotell, Rondevegen 860, 2632-Venabygd. Tlf 6129 3200. Se også nettsiden;  www.venabu.no

 

Velkommen til Fototreffet. Vi gleder oss til å se deg på fjellet i september.

Med fotografisk hilsen fra

Jørn, Erik og Olav & vertskapet på Venabu Fjellhotell

PROGRAM FOR FOTOTREFFET 13-17  september 2017

Onsdag 13. september

Kl. 20.00 - Oppstart av Fototreffet etter felles middag

·         Presentasjon av program og aktiviteter

·         Presentasjon av Venabu og kursledere

·         Presentasjon av Fototreffets deltagere 

·         Bildevisning

·         Peisen er tent i dagligstuen - sosialisering


 

Torsdag 14. september

Kl. 09.00 - Oppstart etter felles frokost

·         Vi frisker litt på teknikk

·         Presentasjon av dagens oppgaver

Kl. 11.00 - Vi reiser ut på fototur - Informasjon om dagen

·         Vi blir ute hele formiddagen og tar med oss mat for lunch på location

·         Personlig hjelp og oppfølgning av 3 kursledere

Kl. 16.00 - Retur til Venabu

·         Innlastning, organisering og bildebehandling av dagens bilder

·         Arbeidsflyt, råfil konvertering

·         Utvelgelse av visningsbilder

 Kl. 18.30 - 20.00 - Middag

·         Deltagerbilder vises på storskjerm med tilbakemeldinger

·         Inspirasjons foredrag med bildevisning

·         Sosialisering


 

Fredag 15. september

Kl. 09.00 - Oppstart etter felles frokost

·         Litt teori, lys- og komposisjonslære

·         Presentasjon av dagens oppgaver

Kl. 10.30 - Ut på fototur - Informasjon om dagens location.

Kl. 14.00 - 15.00 Lunch på Venabu

·         Innlastning, organisering og bildebehandling av dagens bilder

·         Personlig hjelp og oppfølgning av 3 kursledere

·         Utvelgelse av visningsbilde

Kl. 18.30 - 20.00 - Middag

·         Deltagerbilder fra dagens fotografering vises på storskjerm med tilbakemeldinger

·         Inspirasjons foredrag med bildevisning

·         Sosialisering


 

Lørdag 16. september

Kl. 09.00 - Oppstart etter felles frokost

·         Noen innspill om kreativ fotografering

·         Presentasjon av dagens oppgaver

·         Kl. 10.30 - Ut på fototur - Informasjon om dagens location

·         Kl. 14.00- Lunch i det fri- Vi griller og koser oss ute

Kl. 16.00 - Retur Venabu

·         Innlasting og organisering, redigering og utvelgelse

·         Deltagere velger ut 1 utstillingsbilde

·         Deltagere velger ut 1-3 andre visningsbilder

·         Printing av utstillingsbilder

Kl. 18.30 - 20.00 - Middag

·         Montering av utstillingsbilder

·         Vi henger opp våre blinkskudd på veggen i galleriet

·         Mulighet for PT - oppfølgning og privattimer

·         Fast og flytende nattmat og høy trivselsfaktor ut i de små nattetimer

 


 

Søndag 17. september

Kl. 09.00 - Oppstart etter felles frokost

Kl. 09.00 - 09.30 - Avstemning av konkurransebilder

·         Deltagere velger de 3 bildene de liker best

Kl. 09.30 - 11.00 - Bildegjennomgang og tilbakemelding på konkurransebilder

Kl. 11.00 - 13.00 - Fotografisk innslag

Kl. 13.00 - Premiering, oppsummering og avslutning

Kl. 14.00 - Felles lunch på Venabu med fotofamilien før avreise

 

Program, tider og innhold kan bli endret noe pga. uforutsette hendelser.